NEXT CONCERT: Klassiek voor Kids - Barbar - 2 april 2023 in de Observant
Rossi Ovtcharova

Classic Friday Night

Rossi Ovtcharova & Friends

Het cultureel-sociale uitje van het kwartaal dat je niet wilt missen. Vier laagdrempelige, informele vioolconcerten van hoog niveau, intiem en gezellig in de meest sfeervolle zalen van Amersfoort. Een klein uur vol korte contrastvolle stukken in wisselende stijlen.

Iedere editie spelen we muziekstukken in een bepaald thema en in een andere muzikale samenstelling.
vrijdag 21 april 2023 // 21:00 - 22:15
Observant Amersfoort

Judith Jamin & Rossi Ovtcharova

Voor de lente editie van de serie Classic Friday Night hebben we een dromerig programma. Vol geliefde werken van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Fauré & meer.

Laat je vervoeren door de sferen van de Franse salon van begin 1900. De viool en de harp is niet de meest voor de hand liggende combinatie maar het schept een delicaat en magische klank vergeleken met de meer traditionelere ensembles. Af en toe worden de dromerige sferen opgeschud door een zwierige tango van Piazzolla en een paar stukken met een Oosters tintje.

Speciaal voor deze derde editie van Classic Friday Night schitteren twee muzikale meesters: harpiste Judith Jamin en violiste Rossi Ovtcharova.

Classic Friday Night heeft zoals gebruikelijk een programma (van ruim een uur) vol verscheidenheid aan dynamische, verrassende maar ook vrij bekende stukken die voor verschillende combinaties instrumenten, gecomponeerd zijn tijdens uiteenlopende tijdperken.
Tickets
vrijdag 3 februari 2023 // 20:00 - 21:15
Mannenzaal Amersfoort

Gezusters Ovtcharova & Gebroeders Stam

‘Intimate Pages’ – favourite string quartets

Het strijkkwartet is door de eeuwen heen de ultieme uitdaging voor elk componist geweest en tegelijk het veld van zijn meest intieme en gedurfde creatieve ideeën. Voor dit concert hebben we een selectie van de meest ontroerende delen uit de strijkkwartetten van maar liefst 9 verschillende componisten. Van Schubert tot Gershwin en van Puccini tot Dvorak. Wat deze werken met elkaar verbindt is de zoektocht naar de intiemste en meest diepe persoonlijke uiting van een mens in klanken. Met als resultaat pure schoonheid.

In de winterse maanden, waar we ons schrap zetten om de kou en het schrale weer door te komen is dit
programma net een balsem voor de oren en verbeelding Mijn muzikale gasten zijn dit keer leden van mijn familie – Mijn zus Rada, haar man Emlyn en zijn broer Willem. Zij vormen samen het Ysaye Strijktrio en zijn de oprichters van het New European Ensemble.
Tickets
vrijdag 18 november 2022 // 20:00 - 21:15
Observant Amersfoort

Henriette Feith, Izhar Elias & Gied van Oorschot

Terwijl buiten de wind door de vallende blaadjes suist klinken binnen de heerlijke warme klanken van de vervlogen zomer. Op het programma staan werken van Italiaanse, Spaanse en Griekse componisten, allemaal zonnig en kleurrijk, in deze dagen - een heerlijke nostalgische verzuchting naar de mediterrane zwoele nachten en heerlijke warme dagen.

Speciaal voor deze allereerste editie van Classic Friday Night schitteren straks maar liefst drie muzikale meesters: de bekende Amersfoortse sopraan Henriëtte Feith, een van de meest originele en bekwame gitaristen van Nederland- Izhar Elias en de bijzonder getalenteerde, jonge Amersfoortse cellist -Gied van Oorschot.

Wij hebben zoals altijd een programma (van ruim een uur) vol verscheidenheid aan dynamische, verrassende maar ook vrij bekende stukken die voor verschillende combinaties instrumenten, gecomponeerd zijn tijdens uiteenlopende tijdperken. Het wordt een hartverwarmende, muzikale reis door Zuid-Europa.
Tickets
Copyright 2022 Rossi Ovtcharova - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram