next concert: Classic Friday Night // Serenades in het Park // 21 juni 2024
Rossi Ovtcharova

Rossi Ovtcharova

Ik ben geboren in Bulgarije, een land wat doordrenkt is met  muziek, in een familie van muzikanten en ik groeide op tussen de repeterende ensembles en orkesten van mijn vader.

Zelf speel ik sinds mijn vijfde levensjaar de viool en verhuisde ik op mijn 19e naar Nederland om te gaan studeren aan het conservatoria van Groningen, Den Haag en Amsterdam. Inmiddels woon ik in het pittoreske Amersfoort met mijn man (Mitko) en onze 3 kinderen.

Mijn muzikale carriere is breed: Ik remplaceer (remplaƧant) bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble en ik ben met verschillende kamermuziek ensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italiƫ, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren.

In Amersfoort organiseer ik graag verrassende en uitdagende initiatieven om publiek en makers dichter bij elkaar te brengen zoals het interdisciplinaire, culturele Amersfoortse initiatief- "JeKunst", maar ook concerten en festivals waarop het publiek op een laagdrempelig en informeel wijze klassieke muziek ervaart.

Daarnaast ben ik als viooldocent verbonden aan de Gooische Muziekschool en de Muziekschool Baarn- Soestdijk.
Copyright 2022 Rossi Ovtcharova - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram