next concert: Classic Friday Night // Serenades in het Park // 21 juni 2024
Rossi Ovtcharova

Klassiek voor Kids

Muzikale sprookjes voor kinderen

Klassiek voor Kids zijn muzikale sprookjes ontwikkeld speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Aan de hand van een verhaal word je meegenomen in de magische wereld van klassieke muziek. Elke eerste zondag van de maand van 11:30 tot 12:15 spelen wij een 'Muzikaal Sprookje' voor de hele familie. Elk concert vertelt weer een ander verhaal.
De muziek die wij spelen komt uit verschillende tijdperken en streken. Ieder verhaal heeft een andere sfeer: vrolijk, feestelijk, spannend en soms wat melancholisch, want muziek is de taal van het gevoel.

Het Bamboemeisje

zondag 8 september // 12:00 - 12:45 

Het Bamboemeisje, klein van stuk, maar groot van hart. Een vondeling die opgroeit bij een oude man en een oude vrouw, die haar leren om lief te hebben, los te laten en haar eigen weg te gaan. Naar het boek ‘Het Bamboemeisje’ van Edward van de Vendel
Tickets

Kleine Peer Gynt

zondag 3 maart // 11:00 - 11:45 

Deze voorstelling gaat over een avontuurlijk wild jongetje die wonderlijke avonturen beleeft: Hij gaat bij trollen op bezoek. Hij doodt monsters. Meisjes vindt hij raar Totdat hij Solveig ontmoet.

Locatie: Villa de Wachter, J.P.Heijelaan 2, Amersfoort
Tickets

Witty, de dappere ijsbeer

zondag 7 januari 2024 // 12:00 - 12:45 

Hééelp!!!! ik ben helemaal alleen!!! Een verhaal over verloren raken. Een verhaal over doorzetten. Een verhaal over paniek overwinnen én dapperheid. Een verhaal over de Noordpool terugvinden via ........................................Amersfoort.

Locatie: Villa de Wachter,  J.P.Heijelaan 2, Amersfoort
Tickets

Mooi Lelijk

zondag 1 oktober 2023 // 12:00 - 12:45 

Mooi lelijk, het verhaal van Bochel en het meisje met de groene ogen. Gebaseerd op de beroemde roman ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ van Victor Hugo is dit het verhaal waarin je ziet hoe schoonheid (van binnenuit) en liefde tonen (opkomen voor elkaar) de mens echt mooi maken.

Locatie: Poppentheater Toermalijn,Heiligenbergerweg 117-119, Amersfoort 
Tickets

Scheherezade

zondag 4 juni 2023 // 12:00 - 12:45 

Het eerste sprookje wat we gaan vertellen is het sprookje van Scheherezade, met muziek uit het ballet van Rimsky-Korsakov.

Scheherezade was een magische vertelster, ze wist zelfs een woedende koning zo te betoveren met haar verhalen dat hij zijn boosheid steeds vergat. Duizend en één nacht, en misschien zelfs wel langer, verzon ze steeds weer de meest prachtige, spannende en avontuurlijkste sprookjes.

De muziek die wordt gespeeld is oosters, zacht en verleidelijk, maar ook spannend en avontuurlijk.
Tickets

De Chinese Nachtegaal

zondag 7 mei 2023 // 12:00 - 12:45 

De Chinese nachtegaal is een sprookje van over een keizer die hoort van een vogeltje in zijn rijk dat wonderbaarlijk mooi kan zingen. Hij laat het vogeltje voor hem zoeken en vanaf dat moment komt de nachtegaal elke avond voor de keizer zingen. Op een dag krijgt de keizer een gouden mechanische nachtegaal en luistert dan alleen nog maar naar deze mooie nepvogel. Maar als dit kostbare vogeltje op een dag kapotgaat, wordt de keizer ziek en dreigt te sterven. Totdat de echte nachtegaal voor hem komt zingen en de keizer weer beter wordt.

Dit verhaal wordt verteld onder de muziek van een ander vogelverhaal – De Lark Ascending van de componist Ralf Vaughan-Williams.
Tickets

Barbar

zondag 2 april 2023 // 12:00 - 12:45 

Het bijzondere verhaal van Babar uit 1930: het olifantje dat in de grote stad terechtkwam. Het werd een van de populairste kinderboeken van die tijd en wordt nog steeds in vele landen gelezen. Het verhaal is bedacht door de vrouw van Jean de Brunhoff voor hun kinderen. Hij maakte er het beroemde prentenboek van. Via hun nichtje kwam het verhaal bij oom en componist Francis Poulenc, zij vroeg hem nu eens een keer leuke muziek te schrijven. Voor bij het verhaal van Babar bijvoorbeeld. En zij kreeg haar zin!
Tickets

De nieuwe kleren van de Keizer

zondag 5 maart 2023 // 11:30 - 12:15 

Iedereen kent het beroemde verhaal van de ijdele koning die dag en nacht bezig is om zichzelf te verkleden. Hij lijkt net rupsje nooit genoeg, want hij is nooit tevreden. Steeds verlangt hij naar nog meer, andere, nieuwere en bijzondere kleren. Tot er twee slimmeriken hem eens helemaal op de hak nemen met hun verhalen over een geheimzinnige stof waarmee hij ook zelfs kan testen of mensen slim of dom zijn.

Een hilarisch verhaal van lang geleden, een tijdperk waarin meerdere koningen doorsloegen in hun ijdelheid en hebzucht en de gewone mensen vergaten. En eigenlijk ook een beetje herkenbaar in het nu – alleen zijn de kleren al die likes op social media en de koning? Wij allemaal slaan weleens door in ons eigen ijdelheid. Dit muzikaal sprookje wordt verteld en gespeeld met muziek van Mozart en Prokofiev.
Tickets

Fluit+Harp=FLARP

zondag 5 februari 2023 // 11:30 - 12:15 

Francien en Judith spelen al heel lang samen. Op een dag hebben ze er eigenlijk wel een beetje genoeg van en besluiten ze de rollen om te draaien. Francien krijgt haar eerste harp-les en Judith haar eerste fluit-les. Het gaat niet al te gemakkelijk, want fluit spelen is best ingewikkeld en harp spelen al helemaal.

In een grappige voorstelling laten zij kinderen kennis maken met de fluit en de harp. Verschillende instrumenten zullen te beluisteren zijn en na afloop is het voor de kinderen mogelijk zelf ook eens achter een harp plaats te nemen of een fluit aan de mond te zetten.
Tickets

Oud & Nieuw

zondag 8 januari 2023 // 11:30 - 12:15 

Dit verhaal is echt gebeurd, lang, lang geleden, toen de vertelster een kleine meisje was.

Onder begeleiding van de muziek uit de ‘Notenkraker’ van Tchaikovsky wordt het verhaal van Lilibeth verteld, een bijzondere, levende pop die nergens bang voor is. Lilibeth wordt alleen steeds ouder en dan wordt het tijd om een nieuwe uit te zoeken. Maar dat is moeilijker dan verwacht.

Kom je kijken? Neem vooral je lievelingsknuffel, pop of teddybeer mee!
Tickets

Scrooge

zondag 11 december 2022 // 11:30 - 12:15 

Scrooge is een oude man die eenzaam en verbitterd in zijn bed ligt op kerstavond als hij bezocht wordt door de drie geesten van het verleden, heden en de toekomst. Zij leren hem de “geest” van kerstmis kennen, dat hij van het leven mag genieten en zijn rijkdom mag delen.
Tickets

Scheherezade

zondag 2 oktober 2022 // 11:30 - 12:15 

Het eerste sprookje wat we gaan vertellen is het sprookje van Scheherezade, met muziek uit het ballet van Rimsky-Korsakov.

Scheherezade was een magische vertelster, ze wist zelfs een woedende koning zo te betoveren met haar verhalen dat hij zijn boosheid steeds vergat. Duizend en één nacht, en misschien zelfs wel langer, verzon ze steeds weer de meest prachtige, spannende en avontuurlijkste sprookjes.

De muziek die wordt gespeeld is oosters, zacht en verleidelijk, maar ook spannend en avontuurlijk.
Tickets

Een viool voor God

zondag 6 november 2022 // 11:30 - 12:15 

De kleine Viktor is heel arm. Maar de oude vioolbouwer Georg Henich lijkt nog armer en zieliger dan hem te zijn - hij leeft in een koude, kelder met maar een broodje per dag en is helemaal alleen achtergebleven op de wereld. En dat terwijl zijn violen door de beroemdste violisten van Europa bespeeld worden.

Maar wat de kleine Viktor het meest fascineert is de viool die de oude meneer Henich aan het maken is. Hij noemt het een viool voor God - een ‘viola d‘amore’. Dat zou zijn mooiste viool worden, de viool met een engelen stem.

Tegelijkertijd is de vader van Viktor ook aan het bouwen. Hij maakt een buffetkast voor de moeder van Viktor. Want als je een buffetkast in huis hebt dan ben je al zeker niet meer arm.

Gaandeweg ontdekt de kleine jongen dat een kast en een viool wezenlijk verschillen. Beiden worden van hout gemaakt maar waar de ene een stuk status in je huis brengt is de ander in de handen van een meester een stem met een eigen ziel. Welke van de twee maakt uiteindelijk dat je je echt rijk voelt? En wat is eigenlijk rijk zijn? En wanneer ben je echt arm?
Tickets
Copyright 2022 Rossi Ovtcharova - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram