next concert: Classic Friday Night // Serenades in het Park // 21 juni 2024
Rossi Ovtcharova

Jaarabonnement 2024

Vier Classic Friday Night concerten in 2024 op de mooiste locaties in Amersfoort. Ieder seizoen gevangen in een muzikale beleving met verschillende gastmusici die allen hun sporen in de muzikale wereld hebben verdiend. 

Voor de trouwe concertbezoeker heb ik vanaf dit seizoen een jaarabonnement, waarmee je een concert cadeau krijgt. Het jaarabonnement kost  75 euro, losse tickets zijn verkrijgbaar voor 25 euro per persoon.
Bestel het jaarabonnement
2 februari 2024

Boheemse dromen

Met Rossi en Rada Ovtcharova - viool, Emlyn Stam - altviool, Willem Stam - cello en Daan Treur - piano
Een programma rondom Antonin Dvorak’s mooiste en meest geliefde kamermuziek, o.a. delen uit de Bagatellen, Drobnosti, het Dumky pianotrio en het bekende pianokwintet in A. Dvorak was een meester in het creëren van intieme sferen, vaak melancholisch van aard vol verlangen en nostalgie. Wellicht had de componist zijn geliefde thuisland Tsjechië enorm gemist tijdens zijn verblijf in Amerika. Dit concert vindt plaats in de st. Aegtenkapel in Amersfoort.
5 april 2024

Sonata

Rossi Ovtcharova - viool, Daan Treur - piano
Een bijzonder programma dat dient als een rondleiding door een sonatevorm dat al eeuwenlang een van de meest gebruiken vorm is in de klassieke muziek. Deze vorm heeft een vaste opbouw als houvast, maar desondanks maakt ieder componist een geheel eigen versie daarvan. Wij kiezen een aantal spraakmakende, geliefde en contrasterenden werken om de verschillen goed te illustreren. Dit concert vindt plaats in de st.Aegtenkapel in Amersfoort.
21 juni 2024

Serenades in het park

Rossi Ovtcharova - viool, Davita Laseur – viool, Jurriaan Klapwijk – altviool, Gied van Oorschot – cello, Boris Kwant – contrabas
De favoriete strijkersserenades van Elgar en Dvorak in de buitenlucht. Met dit concert vieren we de langste dag van het jaar samen met een aantal jonge, net afgestudeerde, talentvolle musici in de mooie ambiance van het Elisabeth Groen park. Vooraf aan dit concert is er een hapje  te bestellen bij het Parkhuis, waar ook de borrel na afloop plaats zal vinden.
15 november 2024

De Slavische ziel - troost in melancholie

Rossi Ovtcharova - viool, Isabel Vaz – cello, Daan Treur – piano
Een pianotrio programma met delen van de trio’s van Smetana, Suk, Rachmaninov en Arensky. Meeslepend, schurend en troostend tegelijk, gelaagd en doorvoelde muziek. Een ontmoeting met de onrustige, zoekende geest van een aantal Slavische componisten. Dit ontroerende programma vindt plaats in de st. Aegtenkapel in Amersfoort. Het concertdinner wordt aangeboden door Kafé van Zanten en de borrel na afloop is in de kapel.
Copyright 2022 Rossi Ovtcharova - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram